6 uleiuri esentiale impotriva caderii parului

Caderea parului iti da batai de cap? Iata cateva uleiuri esentiale care te pot scapa definiti de aceasta problema.

1. Ulei esential de rozmarin

Stimuleaza circulatia sanguina de la nivelul scalpului si ajuta la cresterea parului. De asemenea previne caderea firelor de par. Ca bonus, indeparteaaza matreata.

2. Ulei esential de busuioc

Uleiul de busuioc stimuleaza in mod naural pielea capului. Actioneaza ca un balsam natural si lasa parul scartaind de curatenie persoanelor care au parul gras.

3. Ulei esential de lavanda

Uleiul de lavanda trateaza mai multe problme ale parului cum ar fi matreata, senzatia de mancarime si caderea parului.

4. Ulei esential de arbore de ceai

Cu proprietati antivirale si antiseptice, uleiul de arbore de ceai (tea tree oil) este util, printre altele, si pentru tratarea problemelor scalpului.

5. Ulei esential de menta

Uleiul de menta racoreste si stimuleaza scalpul, stimuland in acest fel cresterea parului. Tratamentul cu ulei de menta stopeaza caderea parului.

6. Ulei de lamaie

Bogat in vitaminele A si C, uleiul de lamaie este util pentru scalp. Acest regleaza productia de sebum, ajuta la regenerarea celulelor, ofera stralucire parului si opreste caderea acestuia.


Alte uleiuri care trateaza caderea parului:

  • ulei de musetel
  • ulei de lemn de cedru
  • ulei de salvie
  • ulei de cimbru
  • ulei de brusture
  • ulei de grapefruit
  • ulei de dafin
  • ulei de arnica.

    Cum se folosesc uleiurile esentiale in tratarea caderii parului:

    Amesteca 10 picaturi din uleiul esential preferat cu 100 ml de apa calda  toarna amestecul intr-un recipient cu pulverizator. Stropeste tot parul cu acest amestec, insistand la radacina. Maseaza scalpul dupa ce ai aplicat amestecul cel putin 3 minute, dupa care spala parul in mod normal.

    Atentie! Este foarte important ca uleiurile sa fie esentiale, naturale si nu parfumuri pentru improspatarea aerului din camera. 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...