Minoxidil - tratament impotriva caderii parului

Exista doua medicamente care sunt cunoascute ca fiind eficiente in tratarea chelirii la barbati: finasterida si minoxidil.

Despre Minoxidil


Minoxidil este disponibil sub forma de lotiune pe care o masati pe scalp in fiecare zi. Este disponibil in farmacii fara reteta. Nu este clar cum functioneaza minoxidilul, dar studiile sugereaza ca procesul de chelire incetineste la aproximativ jumatate din barbatii care il folosesc, si ca aproximativ 15% din cei care il folosesc observa o crestere din nou a parului. Totusi, cam o treime din barbatii care folosesc minoxidil nu observa nici o schimbare in pierderea parului. Ca si finasterida, minoxidilul are de obicei nevoie de cel putin patru luni de utilizare inainte de a se observa vreun efect, iar procesul de chelire reincepe de obicei daca tratamentul este stopat. Orice par care creste din nou va cadea la doua luni dupa ce tratamentul a fost oprit. Efectele secundare nu sunt frecvente.


Minoxidil stopeaza Chelirea la Femei

In prezent, singurul medicament disponibil pentru tratarea chelirii la femei este minoxidil. Minoxidil lotiune poate ajuta parul sa creasca la 20-25% din femeile care il folosesc, iar la majoritatea poate incetini sau stopa pierderea parului. Minoxidil lotiune

Minoxidil lotiune este aplicat pe scalp si poate stimula cresterea din nou a parului dupa doua pana la trei luni. Nu este recomandat pentru cei sub 16 si poate fi prescris privat sau poate fi cumparat. Rezultate optime pot aparea dupa o luna, doua sau chiar dupa un an in unele cazuri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...